På verdensbasis er depresjon en av de ledende årsakene til uførhet. Vanlig behandling er medisiner mot depresjon og samtaleterapi. Dessverre er ikke tradisjonell behandling til hjelp for alle i tilstrekkelig grad. Og mange søker alternativ behandling for depresjon.

Alternativ behandling mot depresjon

De siste tiårene er det gjort en rekke studier på ketamin mot depresjon, som blant annet viser å kunne ha en positiv effekt på følelser og tankemønstre hos pasienter med depresjon og bipolar depresjon. Det er stor interesse for behandlingen og American Psychiatric association har blant annet utarbeidet egne retningslinjer.

Det er også en økende interesse for ketaminbehandling mot depresjon i Norge. Blant annet har DPS Østfold startet behandlingstilbud for pasienter med behandlingsresistent depresjon, som første offentlige tilbud.

Hvordan virker behandlingen?

Ketamin i lave doser gir økt frigjøring av vekstfaktoren BDNF. Dette er med på å skape fordelaktige forhold for nye koblinger mellom hjerneceller. I en terapeutisk setting ser det ut til at ketamin på denne måten kan forstyrre visse nettverk i hjernen relatert til depresjon.

Hva skjer under behandlingen?

Konsultasjonen vare i 2 timer. Behandlingen er intravenøs, og varer i 40 minutter. Under behandlingen kan du lytte til musikk, og du får sitte eller ligge i en behagelig lenestol. Din behandler vil være til stede med deg under hele behandlingen.

Hvor kan jeg få behandling?

Ved Aida Klinikken tilbyr vi behandling for bipolar depresjon og depresjon. Vi vet hvordan depresjon kan påvirke det daglige livet og livskvalitet. Vi ønsker å hjelpe! Dersom du ønsker mer informasjon om alternativ behandling mot depresjon ønsker vi deg velkommen til å ta kontakt med oss ved Aida klinikken.

Aida klinikken er grunnlagt på en filosofi om å hjelpe pasienter til en bedre hverdag og økt livskvalitet. Vi er dedikert til å tilby den nyeste behandlingen for depresjon, og vår behandling følger medisinsk standard i alle ledd.

Besøk oss også gjerne i våre lyse og moderne lokaler i Bergen eller Oslo. Vi tar imot pasienter fra hele landet, og tilpasser effektivt behandlingen for deg som er tilreisende.

Aida Klinikken

Vi i Aida Klinikken vet vi hvilken negativ virkning depresjon kan han på det daglige livet og livskvalitet. Vi ønsker å hjelpe! Vi har som mål å gjøre ny og effektiv behandling tilgjengelig for de som trenger det. Hos oss vil du få behandling av medisinsk standard utført av omsorgsfulle og dedikerte behandlere.

Vi spesialiserer oss på psykedelika-assistert terapi, og du kan forvente behandling av høyeste kvalitet som følger medisinsk standard i alle ledd. Vi gjør i tillegg vårt ytterste for å holde våre priser på et fornuftig nivå, sånn at flest mulig skal ha råd behandling.

Vi har kontor i Oslo og Bergen, og tar imot pasienter fra hele Norge. Utforsk vår hjemmeside eller ta kontakt dersom du har spørsmål om vårt behandlingstilbud.

Psykedelika-assitert terapi

Ketamin er effektiv behandlng ved flere psykiske lidelser. Virkningen av ketamin er imidlertid forbigående, og for å optimalisere effekten av ketamin anbefales derfor samtaleterapi parallelt med behandlingen.

Sammen med en psykolog kan du forberede deg til behandlingen for å best mulig nyttiggjøre deg den effekten som ketamin har på hjernen. I etterkant av ketaminbehandling gjøres integrasjonssamtaler hvor det blant annet fokuseres på å integrere viktige ting som kan komme opp under og etter ketaminbehandling, samt å jobbe med følelser som ofte blir mer tilgjengelige i etterkant av behandlingen.

Målet med psykeldelika-assistert terapi er å skape varig endring av handlings- og tankemønstre. Samtaleterapi kan du gjøre hos egen psykolog eller sammen med en av våre kompetente psykologspesialister.